"CareClowns hebben mijn moeder subtiel aangevoeld en verrast"
Bianca Tangande

doneerbutton-geluksmoment2

 

CareClowns spelen uitsluitend voor mensen met dementie in zorginstellingen of in dagopvang. Een bezoek van de CareClowns kan door de zorginstellingen zelf geboekt worden, maar ook door familie cadeau gegeven worden (in overleg met de zorginstelling).

CareClowns komen in duo's, in de ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur of in de middag tussen 14.00 en 16.00 uur. Zij zijn één uur eerder aanwezig om het bezoek voor te bespreken met de contactpersoon van de zorginstelling. Na afloop blijven zij nog een half uur om zich om te kleden en te evalueren. Per dagdeel bezoeken zij circa 30 bewoners, verdeeld over maximaal 3 huiskamers. Indien gewenst bezoeken CareClowns ook bewoners die op bed verblijven. Een bezoek kost in 2017 € 590 exclusief BTW. Dankzij onze sponsors en donateurs kunnen wij dit jaar 400 gesponsorde bezoeken aanbieden tegen de minimale eigen bijdrage van € 100,- exclusief BTW.

Voor meer informatie of het aanvragen van een bezoek kunt u dit vragenformulier invullen. Mia Langendijk (relatiebeheer zorginstellingen & planning) neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook bellen op 033 469 8064 of mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Initiatief van CliniClowns

dementerenden ouderenStichting CareClowns is een initiatief van Stichting CliniClowns. Wij gaan op bezoek bij mensen met dementie in zorginstellingen. We proberen hun isolement en eenzaamheid te verzachten met een moment van geluk. Of een spontane lach.

Lees meer over de organisatie

Mensen met dementie

Dementie is een hersenaandoening die mensen langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Dementie is een verzamelnaam voor vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de meest voorkomende is.