"CareClowns hebben mijn moeder subtiel aangevoeld en verrast"
Bianca Tangande

doneerbutton-geluksmoment2

 

Wilt u ook in de toekomst clownsbezoeken mogelijk maken voor mensen met dementie? Denk dan eens aan de mogelijkheid om CareClowns in uw testament op te nemen.

Nadenken over de verdeling van uw nalatenschap na uw leven is geen gemakkelijk onderwerp. Wellicht stelt het idee dat alles van tevoren goed is geregeld voor uw nabestaanden u gerust. Hebt u er wel eens bij stilgestaan dat u, naast uw nabestaanden, ook een deel van uw erfenis kunt schenken aan een goed doel die u een warm hart toedraagt? In de vorm van bijvoorbeeld een nalatenschap? Op deze manier blijft u ons werk steunen en kunnen wij nu en in de toekomst clownsbezoeken blijven mogelijk maken voor mensen met dementie.

Hoe werkt het?
U kunt CareClowns op twee manieren opnemen in uw testament:


1. Erfstelling
U kunt CareClowns opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. CareClowns ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is. 

2. Legaat
Wilt u CareClowns niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen, dan kunt u een legaat opnemen. Met een legaat geeft u aan dat u een vast geldbedrag of een bepaald goed nalaat aan CliniClowns. De hoogte van het bedrag, klein of groot, bepaalt u helemaal zelf. CareClowns is door de overheid erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor hoeft CareClowns geen erfbelasting te betalen over het bedrag dat nagelaten wordt en komt uw nalatenschap dus volledig ten goede aan het werk van CliniClowns. Voor een goede afwikkeling van uw nalatenschap aan Stichting CareClowns gelden een aantal richtlijnen. 

Logo NuTestament googleplus


Regel uw nalatenschap eenvoudig online
Denkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? 

Of wilt u CareClowns benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online een testament, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo.

► Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op!

Initiatief van CliniClowns

dementerenden ouderenStichting CareClowns is een initiatief van Stichting CliniClowns. Wij gaan op bezoek bij mensen met dementie in zorginstellingen. We proberen hun isolement en eenzaamheid te verzachten met een moment van geluk. Of een spontane lach.

Lees meer over de organisatie

Mensen met dementie

Dementie is een hersenaandoening die mensen langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Dementie is een verzamelnaam voor vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de meest voorkomende is.