DeltaPlan

"CareClowns hebben mijn moeder subtiel aangevoeld en verrast"
Bianca Tangande

doneerbutton-geluksmoment2

 

Stem op CareClowns!

Jaarlijks geeft VOOR 10% van haar volledige omzet aan een project waar de wereld mooier van wordt. Dat doen ze met het hele netwerk van opdrachtgevers en ZP’ers.  Naar welk project het bedrag gaat wordt bepaald in de jaarlijkse VOORbeeld-verkiezing. In de VOORbeeld-verkiezing 2017 is een bedrag van €40.574 beschikbaar voor het winnende project. 

 

We merkten dat er wat onduidelijkheid is, dus hierbij even stapsgewijze uitleg. Hoe stem je op het initiatief van CareClowns?

1. Ga naar http://www.voor.nl/voorbeeld-projecten

2. Log in met je Facebook of LinkedIn account

3. Zoek het project ‘VOOR respectvol contact met mensen met dementie’ (Adactum) op

4. Nu kan je maximaal 10 punten verdelen over de projecten. Of ze natuurlijk allemaal aan ons project doneren, maar die tip heb je niet van ons….

 

Dank jullie wel!


Doneer je oude textiel voor CareClowns

Textiel voor CareClownsIn Woerden kan voortaan oud textiel gedoneerd worden ten bate van CareClowns. De kledingcontainer staat bij zorginstelling Careyn weddesteyn waar CareClowns regelmatig op bezoek komen bij bewoners met #dementie

 

De container bij de zorginstelling is een samenwerking tussen CareClowns, Sympany en Careyn. In de kledingcontainer kunnen zowel bewoners van Careyn als de omliggende wijkbewoners hun oude textiel kwijt. 

 
Wij hopen dat meer zorginstellingen dit voorbeeld volgen! Interesse? Neem contact met ons op.

Potjandriedubbeltjes

Een ervaring van Hanneke Heessels, artistiek teamleider en CareClown Hansje
In een zorginstelling schuifelen twee CareClowns door de gangen naar een lift. Eenmaal in de lift ontmoeten ze een mevrouw. Maar hé, de clowns kennen haar. Ze weten nog goed dat deze mevrouw vrij pittig is. Iets in haar doen maakt CareClown Hansje vermoeden dat zij vroeger directrice is geweest.
“Hallo!”, zeggen de clowns. De mevrouw antwoordt en vertelt dat ze er even uit mag om een kopje koffie te drinken. Dat ze eruit mag, schijnt ze heerlijk te vinden. Een tijdje staan ze samen in de lift, totdat de mevrouw de lift moet verlaten.
Nét voordat de liftdeuren weer dicht schuiven, draait de mevrouw om. Een verbaasde blik in haar ogen verraadt dat ze even iets niet begrijpt. In een heerlijk Gronings accent vraagt ze dan: “Kom’n jullie nie mit? Potjandriedubbeltjes!”

Hier heb ik helemaal geen zin in

Een ervaring van Brenda Pronker (CareClown Olga)

 

“Lopen jullie nog even mee naar boven naar mevrouw X?”, vraagt een begeleidster in een zorginstelling aan CareClown Olga en haar collega. “Zij heeft namelijk echt geen zin, ze is zo chagrijnig.”
Natuurlijk gaan de clowns mee. Al bij binnenkomst zien ze dat de begeleidster niet overdreven heeft. “Oh nee! Hier heb ik helemáál geen zin in”, roept de mevrouw uit.

 

Lees hier het hele blog.


Initiatief van CliniClowns

dementerenden ouderenStichting CareClowns is een initiatief van Stichting CliniClowns. Wij gaan op bezoek bij mensen met dementie in zorginstellingen. We proberen hun isolement en eenzaamheid te verzachten met een moment van geluk. Of een spontane lach.

Lees meer over de organisatie

Mensen met dementie

Dementie is een hersenaandoening die mensen langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Dementie is een verzamelnaam voor vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de meest voorkomende is.