"Zelfs de mensen die moeilijk uit hun isolement te halen zijn, reageerden enthousiast!"
Anke Wubs-Verhage

doneerbutton-geluksmoment2

 

Zoals u van CareClowns weet, hebben mensen met dementie veel baat bij de verbeeldingskracht van de clown. De CliniClowns gebruiken al jaren deze kracht van verbeelding om zieke en gehandicapte kinderen in ziekenhuizen en zorginstellingen verlichting te brengen. Om in de toekomst nóg meer te kunnen betekenen voor mensen in een kwetsbare situatie, is besloten de krachten te bundelen en het werk van CareClowns onder te brengen bij Stichting CliniClowns. Daarmee zet CliniClowns zich vanaf 2018 óók in voor de steeds groter wordende groep mensen met dementie. Lees hieronder meer over het hoe en waarom van dit samengaan.

 

Mies en TrudieIk ben donateur van CareClowns, wat merk ik van de samenvoeging?
Dankzij uw bijdrage en steun maakt u het mogelijk dat we het werk voor mensen met dementie kunnen voortzetten. Vanaf 1 januari 2018 wordt uw gift geïnd door CliniClowns. Dat betekent dat donaties zowel aan mensen met dementie als aan zieke en gehandicapte kinderen wordt besteed.

 

Waar bestaat de kerndoelgroep van CliniClowns uit?
De kerndoelgroep van CliniClowns bestaat vanaf 2018 uit zieke en gehandicapte kinderen tot 18 jaar en mensen met dementie.


Zetten ambassadeurs, vrijwilligers en actievoerders zich na de samenvoeging automatisch ook in voor zieke en gehandicapte kinderen?
Ja, vanaf 2018 zullen alle middelen (geld, maar ook tijd, kennis en kunde) voor zowel mensen met dementie als zieke en gehandicapte kinderen worden ingezet.

In hoeverre is het werk van CareClowns voor mensen met dementie vergelijkbaar met (het maken van contact met) zieke en gehandicapte kinderen?
CliniClowns maken zowel in het contact met zieke en gehandicapte kinderen als mensen met dementie gebruik van de kracht van verbeelding. Daarmee stimuleren zij de ander, geven de regie over de situatie terug en nemen ze hem of haar even mee in een andere wereld. Zowel kinderen als mensen met dementie kunnen daardoor ontspannen en ervaren minder stress of pijn.


Gaat CliniClowns in de toekomst ook voor andere kwetsbare doelgroepen werken?
In de komende jaren zal verder worden bekeken óf en hoe CliniClowns verder zal uitbreiden naar andere doelgroepen van 18 jaar en ouder.

Initiatief van CliniClowns

dementerenden ouderenStichting CareClowns is een initiatief van Stichting CliniClowns. Wij gaan op bezoek bij mensen met dementie in zorginstellingen. We proberen hun isolement en eenzaamheid te verzachten met een moment van geluk. Of een spontane lach.

Lees meer over de organisatie

Mensen met dementie

Dementie is een hersenaandoening die mensen langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Dementie is een verzamelnaam voor vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de meest voorkomende is.