DeltaPlan

"Zelfs de mensen die moeilijk uit hun isolement te halen zijn, reageerden enthousiast!"
Anke Wubs-Verhage

doneerbutton-geluksmoment2

 

Onderzoek van het Louis Bolk Instituut (2013) naar het effect van CareClowns bij mensen met dementie wijst uit dat 79% van de ondervraagde zorgmedewerkers vindt dat de sfeer op de afdeling positief tot zeer positief is na het vertrek van de CareClowns. Aandacht en contact worden als belangrijkste veroorzakers genoemd, gevolgd door het hebben van tijd, muziek en grapjes maken. Lees hier het volledige rapport.

Bekijk het filmpje en zie met eigen ogen het effect van CareClowns:

 

Een bezoek van CareClowns ontroert, ontspant en geeft plezier. De mensen met dementie voelen zich altijd gezien en gehoord door de CareClowns en genieten zichtbaar van de vrolijke en zachte aandacht. En even weer die lach!

Het positieve effect van een bezoek houdt langer aan dan alleen tijdens het bezoek. Bent u benieuwd naar de ervaringen van activiteitenbegeleiders en ander zorgpersoneel? Lees de reacties van mensen die CareClowns hebben ervaren op hun werk of als naaste van iemand met dementie.

OAV 4765 kopie

Initiatief van CliniClowns

dementerenden ouderenStichting CareClowns is een initiatief van Stichting CliniClowns. Wij gaan op bezoek bij mensen met dementie in zorginstellingen. We proberen hun isolement en eenzaamheid te verzachten met een moment van geluk. Of een spontane lach.

Lees meer over de organisatie

Mensen met dementie

Dementie is een hersenaandoening die mensen langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Dementie is een verzamelnaam voor vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de meest voorkomende is.