"Zelfs de mensen die moeilijk uit hun isolement te halen zijn, reageerden enthousiast!"
Anke Wubs-Verhage

doneerbutton-geluksmoment2

 

Een gedegen theater- en/of clownsopleiding en bijbehorende praktijkervaring is de basisbagage voor een CareClown. Naast deze spelvaardigheden beschikken CareClowns over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Affiniteit met mensen met dementie en kennis en ervaring met de omgang met deze mensen is eveneens essentieel.

Om deze vaardigheden en vakkennis op peil te houden of verder te ontwikkelen bestaat er vanuit Stichting CareClowns Nederland scholing en training voor de CareClowns. In de praktijktrainingen bijvoorbeeld onderzoekt de CareClown vragen die uit zijn eigen werkpraktijk voortkomen. Iedere CareClown krijgt tweemaal per jaar een coach op bezoek op de werkplek. Daarnaast volgen de CareClowns centrale trainingen, gericht op de ontwikkeling van spelvaardigheden, het clownspersonage en op de sociale interactie met mensen met dementie. Daarbij komen de theoretische onderbouwing over dementie en het reilen en zeilen in zorginstellingen ook aan bod.

 Hanneke pasfoto

 

 

Voor meer informatie, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., artistiek teamleider en begeleider.

Initiatief van CliniClowns

dementerenden ouderenStichting CareClowns is een initiatief van Stichting CliniClowns. Wij gaan op bezoek bij mensen met dementie in zorginstellingen. We proberen hun isolement en eenzaamheid te verzachten met een moment van geluk. Of een spontane lach.

Lees meer over de organisatie

Mensen met dementie

Dementie is een hersenaandoening die mensen langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Dementie is een verzamelnaam voor vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de meest voorkomende is.