"Vol verwondering heb ik naar
het werk van de CareClowns gekeken. Wauw!"
Bart Chabot, ambassadeur CareClowns, Den Haag.

doneerbutton-geluksmoment2

 

Missie
Wij zijn er voor een bijzonder moment met grote betekenis voor mensen met dementie door waardig en oprecht contact met de clown. Onze droom is om in 2025 alle mensen met dementie in zorginstellingen bezocht te hebben.

Het doel van de stichting CareClowns is om zoveel mogelijk mensen met dementie een moment van contact en plezier te brengen in hun vaak eenzame bestaan.

Doelstellingen
Op dit moment brengen wij ruim 600 bezoeken per jaar aan zorginstellingen door heel Nederland. Omdat wij geen subsidies krijgen, kunnen we dit alleen met uw hulp realiseren. Uw donaties of sponsorgelden worden direct ingezet om CareClowns nieuwe zorginstellingen te laten bezoeken.

 

VSBfonds-CareClowns-2IMG 1144

Initiatief van CliniClowns

dementerenden ouderenStichting CareClowns is een initiatief van Stichting CliniClowns. Wij gaan op bezoek bij mensen met dementie in zorginstellingen. We proberen hun isolement en eenzaamheid te verzachten met een moment van geluk. Of een spontane lach.

Lees meer over de organisatie

Mensen met dementie

Dementie is een hersenaandoening die mensen langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Dementie is een verzamelnaam voor vijftig ziektes, waarvan Alzheimer de meest voorkomende is.